Ten Criteria for an Educational Approach to the Law for the Promotion of Healthy Eating in Argentina

Authors

  • Damian Lampert Universidad Nacional de Quilmes, Departamento de Ciencia y Tecnología, Grupo de Investigación en Enseñanza de las Ciencias (GIECIEN), - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), Bernal, Buenos Aires, Argentina
  • Dario Marcelino Cabezas Universidad Nacional de Quilmes, Departamento de Ciencia y Tecnología, Laboratorio de Investigación en Funcionalidad y Tecnología de Alimentos (LIFTA), Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), Bernal, Buenos Aires, Argentina
  • Silvia Porro Universidad Nacional de Quilmes, Departamento de Ciencia y Tecnología, Grupo de Investigación en Enseñanza de las Ciencias (GIECIEN). Bernal, Buenos Aires, Argentina

Keywords:

food, education, promotion of healthy eating, chemistry

Abstract

This paper proposes ten educational criteria to work on the Act for the Promotion of Healthy Eating in Chemistry classes (and other subjects) from a Human Rights perspective in order to promote critical attitudes towards food. The criteria were developed from an investigative and exploratory work on the implementation of the Act in supermarket shelves, the representations of people and the review of the manuals that establish its implementation. Throughout the article, different situations will be presented where the contributions of food science and technology in the implementation of the Act can be understood.

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Published

2024-01-15

How to Cite

Lampert, D., Cabezas, D. M., & Porro, S. (2024). Ten Criteria for an Educational Approach to the Law for the Promotion of Healthy Eating in Argentina. Educación En La Química, 30(01), 81–94. Retrieved from https://educacionenquimica.com.ar/index.php/edenlaq/article/view/227

Issue

Section

La Educación en la Química en Argentina y en el Mundo

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